NBA-news

sâmbătă, 21 mai 2011

Cum recunoastem argintul de calitate

Cum recunoastem argintul si calitatea lui.
1. Uitati-va dupa marca, folosind o lupa. Majoritatea pieselor “sterling silver” sunt marcare. Puteti vedea .950 sau .900 sau “sterling”. Daca vedeti .900, nu e “sterling silver”, dar e un argint bun. Daca e .800 e un argint de calitate mai slaba, provenit de regula din Germania si din tari europene. Piesele provenite din Thailanda sunt marcate cu “Thai” sau “Thailand”, cu “SR” sau cu alte doua initiale. Piesele provenite din Mexic sunt marcate cu un vultur care are inscriptionat si orasul in care a fost fabricat. Sunt marcate si cu “plata” si  sunt “sterling silver”. Piesele provenite din America mai folosesc marcajul .925 si sunt din argint de calitate. Piesele provenite din Anglia au marci care arata anul, locul fabricatiei si puritatea argintului.
2.Urmele lasate de argintul de calitate cand sunt sterse de o laveta sunt de culoare neagra.
3.Bijuteriile din argintul de calitate au o suprafata fina.
4.Uitati-va la margini si gauri ale piesei. Nu trebuie sa vedeti diferente de nuanta ale metalului. Daca apar diferente de nuanta s-ar putea sa fie doar o placare sau acoperire cu argint.
5.Testul cu acidul nitric. Faceti o mica taietura sau gaura intr-un loc ascuns al piesei. Picurati o picatura de acid. Daca culoarea devine verde, nu este argint de calitate, are continut mare de cupru. Daca culoarea devine aurie, atunci aveti argint placat. “Sterling silver” lasa o culoare gri inchisa.
Argintul pur nu pot fi utilizat la fabricarea de bijuterii pentru ca este extrem de maleabil si, astfel, se deformeaza mult prea usor. De aceea, argintul nu este utilizat in forma pura in bijuterii. Una dintre combinatii, este argintul 925. Acesta este un amestec amestec obtinut din 92,5% argint si 7,5% cupru. Cuprul nu este intotdeauna folosit la  bijuterii si acesta poate fi inlocuit cu alte metale sau combinatii de materiale. Acest aliaj imbunatateste proprietatile mecanice, iar cuprul reprezinta doar o infima parte din aliajul de argint. Piesele din argint 925 constituie cea mai buna achizitie pentru client.
New York PHP Community Member



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu