NBA-news

sâmbătă, 28 mai 2011

JOGGING

Jogging. Este unul din cele mai sanatoase sporturi. Intareste musculatura, sistemul cardiovascular, arde caloriile.
Cum sa incepem. Cei  care nu au antrenament pot alterna 1-2 minute jogging cu 1-2 minute de mers. Pentru inceput puteti incerca sa faceti jogging intre 10 si 20 minute. Mariti timpul gradat pana la 30-45 minute. Consultati inainte de toate medicul daca nu ati facut efort fizic de mult timp sau aveti restrictii de sanatate.
Faceti o mica repriza de incalzire de 10 minute inainte de jogging, practicand un mers energic. La final, practicati intinderi ale membrelor, in special pentru picioare,  insotite de exercitii de relaxare si respiratie.
Viteza ideala care trebuie practicata la jogging este cea in care poti face conversatie cu cineva. Nu practicati un ritm prea alert sau prea incet.
Ideal este sa faci jogging de 3-4 ori pe saptamana cate 30-45 min.
Tineti spatele drept, abdomenul supt, umerii relaxati. Rulati pe toata talpa piciorului. Nu tineti pumnii stransi, mainile trebuie sa fie relaxate. Respirati profund si constant.
Alergati pe cat posibil pe iarba. Socurile vor fi mai bine absorbite. Schimbati traseul din cand in cand, pentru a nu interveni plictiseala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu